HALLENS AKTIVITETER
STREETBALL, TENNIS, PADEL… OG MEGET MERE!
Mens vi i TIG arbejder på at man møder hallens puls allerede i caféen, så skal man selv sørge for at få pulsen op i resten af hallen. Vi kickstarter det med en fase 1, hvor vi fylder hallen med de aktiviteter du ser herunder, men vent lidt… Vi stopper ikke her!
Vi skal løbende tilføje nye aktiviteter til hallen. Så dyrker du en idræt, eller er du engageret i en aktivitet, som passer perfekt ind i hallen i en senere fase, så skal du smøre stemmebåndene og råbe os op. Der vil være plads til lidt af hvert, når det kommer til aktiviteter og der vil være plads til alle, når det kommer til mennesker. TIG organisationen kan facilitere og understøtte din forening/aktivitet og hjælpe med at få den til at blive virkelighed i TIG Multi Hal – Så skal i primært koncentrere jer om at lave endnu mere af det sjove for deltagerne.
Det var tennis der kickstartede tanken om TIG MULTI HAL. Der er 3 tennisklubber i Gladsaxe og ca. 1.700 registrerede tennisspillere i kommunen og det var derfor spillere i de 3 klubber, der startede tanken om TIG MULTI HAL. Tennis i Gladsaxe har nogle flotte udendørsanlæg og har for nylig fået tilført nogle udendørs “vinterbaner”, der forlænger sæsonen, men der er desværre stadig rigtig mange dage på et år, hvor der ikke kan spilles tennis. Derfor har de 3 klubber længe forespurgt kommunen om indendørs faciliteter til tennis. Gladsaxes nabokommuner kan alle tilbyde tennis indendørs, så der er geografisk ikke langt til en hal, men tennis er en voldsom populær sport, der har oplevet stor medlemstilgang de seneste 4 år (også i Gladsaxe). Det har gjort det praktisk talt umuligt at spille i hallerne omkring os, da medlemmer af de lokale klubber har førsteprioritet og banerne derudover ofte er rigtig dyre at leje for folk udefra. Derfor flytter mange Gladsaxeborgere også til klubber i nabokommunen. Hvert forår starter klubberne så forfra med rekruttering og fastholdelse og det er en tung tjans, for de mange frivillige, trænere og andre ildsjæle i tennis. Vi vil med dette tiltag skabe faste vinter-træningstimer til alle tre tennisklubber. Derudover vil vi udleje baner til favorable timepriser, ganske som med padel og omsætningen fra den udlejning er med til at sikre at hallen og træningen kan bestå.
Tennisklubberne har igennem årene forespurgt kommunen om op til 6 indendørsbaner, da det er det forventede kapacitetsbehov, men indendørs tennis kan være vanskeligt at tildele kommunale ressourcer. De fylder meget og baner der anlægges, kan næsten alene benyttes til tennis. Da de fleste spillere søger udendørs om sommeren, så står tennishaller også meget tomme om sommeren.
Selv om det er vilkårene alle steder og mange andre sportsgrene oplever denne “problemstilling”, så forstår vi godt hvorfor Gladsaxes politikere gerne vil prioritere et anlæg, hvor der er fuld smæk på hele året. Det vil vi også helst!
Det var derfor den primære udfordring projektgruppen tog fat i, da der opstod en mulighed med skøjtehallen og den udfordring var stor. Først i baglandet, så i den videre formidling. Tennisklubberne havde nemlig allerede sagt nej til hallen tilbage i 2019, da de blev spurgt. Det gjorde de, fordi man langt fra kan få plads til de efterlyste 6 baner i hallen. Faktisk kan der kun ligge maksimalt 3 baner, men i 2023 spirrede en ny idé i de 3 klubber og så tog det fart!
En lille udbryder-gruppe fra de tre tennisklubber, tog en tur i den mentale helikopter og begyndte i stedet at arbejde med en multihals-tankegang, hvor tennis “kun” havde to indendørs tennisbaner på ca. 60% af hallens gulvareal. Det blev to baner, som også må “deles” lidt om pladsen, for det er vilkårene i en hal, der oprindeligt er bygget til et andet formål. Det endte faktisk med at blive gruppens mindset videre for alle aktiviteter. Man skal være klar til at give plads til hinanden og alle skal acceptere, at der skal være plads til diversitet – Vi tror nemlig på at hallen vinder mest på den model. Så med TIG MULTI HAL kan der faktisk komme nogle længe efterlyste tennisbaner indendørs i Gladsaxe, men det bliver i et mindre traditionelt set-up, end det man kender fra klassiske tennishaller. Det bliver faktisk så utraditionelt at banen bliver 100% mobil og dermed kan tages op de måneder den ikke benyttes. Det er helt unikt, da det giver plads til andre ting. Ja faktisk kan vi i stedet lægge en hel håndboldbane med tilskuerpladser hele vejen rundt, så meget plads er der. Det giver muligheder for arrangementer man ellers skal til Royal Stage i Hillerød, eller tilsvarende arenaer, for at finde. Så man kan sagtens sige…
Det var nok ikke alle der lige så den skruebold komme, men vi synes faktisk at en klassisk sport som tennis og det nye hit padel, og den moderne måde vi gerne vil afvikle dem på, går fantastisk godt hånd i hånd med streetball-aktiviteter – men hvad er det lige det der “streetball” eller på dansk “gadeidræt” er?
Streetball er bl.a. streetbasket. Konkret er det her 3X3 (en olympisk sportsgren), men der mange andre mulige spil og aktiviteter. Vi laver et underlag, der også er oplagt til streetfodbold, eller panna-fodbold. Der vil også være mulighed for at give den gas med street-parkour, teqball, streethockey og andre streetinspirerede sportsgrene – Eller hvad med at rulle et par bordtennisborde ud og lave en mini-turnering? Det er helt uforpligtende og koster ikke noget at bruge denne del af hallen, udover dedikation og måske lidt blod sved og tårer. TIG og samarbejdspartnere, sørger for at der er personale i dagtimerne, udstyr og fede uforpligtende “kom-som-du-er” arrangementer i weekenderne, hvor man kan vise resultatet af sin dedikation.
Vi tror derfor at det bliver taget godt imod af områdets unge, som også kan stifte bekendtskab med nogle af de andre og mere organiserede forenings-aktiviteter vi har i hallen og måske vil nogle af de unge opleve fordelene i en foreningsmodel. Det vigtigste er dog at man føler sig hjemme her, får et tilhørsforhold og vælger at benytte caféen ind i mellem kampene, til lige at få skrevet danskstilen færdig eller få sig en snak med andre unge, frivillige og personale.
Padel er her, der og alle vegne og vi håber også på at kunne introducere Gladsaxe for to nye indendørs padelbaner. Det vil kun være den anden af sin slags (i foreningsregi) på Sjælland! Det bliver topkvalitets-baner, der i kombination med caféen og streetball, kommer til at ligge i hallens nordlige del. Der er fart på i padel – og også ofte lyd på, så det passer rigtig godt ind i sektionens dynamik og hallens motto.
Padel er i hastig vækst og Gladsaxe har i 2023 alene, fået godkendt 9 nye padelbaner udendørs (6 i AB og 3 er på vej ved Gladsaxe stadion). Læg dertil 1 i Gladsaxe tennisklub og der er dermed næsten lige så mange padelbaner, som tennisbaner, men efterspørgslen er også stor på padel. Det er en ny sport og den oplever megen opmærksomhed for tiden. Det er vigtigt for os i TIG at padel, ligesom tennis og streetsporten, prioriterer at få tid til foreningstræning. Padel er kommet hurtigt og er i øjeblikket meget kommercielt, mens det kniber med at skabe et bæredygtigt foreningsprodukt med plads til større diversitet. Målgruppen for kommerciel padel er fortsat ret snæver og ofte defineret som “dem der har råd”. Det at skabe bredere foreninger med plads til flere, det ved vi noget om i TIG. Derfor tilbyder vi rigtig mange timer til foreningstræning til padel, som padelklubben kan udbyde til sine medlemmer til en økonomi der er konkurrencedygtig med andre sportsgrene. Det betyder at mange flere alders- og sociale grupper kan være med og ikke kun dem der har råd til at betale dyrt for banerne. Det er ikke kun en prioritet for os, men et løfte og det tror vi også på at vi er blandt de første til at introducere i Danmark.
Der vil selvfølgelig fortsat blive gjort plads til dem der vil spille padel uden om træningstimerne og her vil de to baner slukke (lidt) af den næsten umættelige tørst på indendørs padelbaner der opleves i Københavnsområdet. På samme måde som med tennisbanerne, udbydes banerne uden om træningen, til attraktive timepriser der også er med til at betale for de faste udgifter i hallen og sikre at TIG fortsat kan være med til udbygge aktiviteterne med et højt serviceniveau.
BILLARD
I hallen finder man allerede i dag en velfungerende Gladsaxe billard klub og den vil vi glæde os til at inkludere mere i hallen. Vi drømmer om at der på sigt kan åbnes op på en måde, så når billard-klubben ønsker det, så kan de åbne ind til hal og café-området for klubbens medlemmer og tage del i fællesskabet.
FITNESS
Præcis det samme er gældende for det aktuelle fitness-tilbud. Her vil vi meget gerne have det mere inkluderet i hallen med vinduer ned til aktiviteterne. Vi vil også gerne være med til at sikre os at fitness-rummet bliver opdateret med relevant udstyr og at ledige tider i fitness-lokalerne bliver udfyldt til glæde og gavn for alle hallens brugere.
MERE IDRÆT OG FLERE AKTIVITETER
Ovenover er fase 1 beskrevet, men vi er allerede i gang med fase 2 tankerne på aktivitetssiden. Vi har nemlig ledig plads rundt på de nuværende tribuner og i den nordlige og sydlige ende. Her skal vi have fyldt ud med spændende og interessante aktiviteter, der kan bidrage til hallens puls. På kultursiden vil vi gerne have mere kunst, kreative workshops og repair-café med ombord og vi bliver inspireret af Kildevæld på Østerbro og KU:BE på Frederiksberg til denne del. Vi vil også gerne invitere loppemarkeder, messer, events og andre kulturarrangementer indenfor i hallen om sommeren, som man måske ellers skal til Royal Stage i Hillerød for at finde. På idrætsdelen vil vi gerne skabe fælles fitnessfaciliteter i hallens sydlige del og lave yoga og mindfulness lokaler på balkonen i hallens nordlige del. Derudover bliver vi bl.a. inspireret af amerikanske multihaller til at lave Pickleball nede på street og tennisbanerne og vi bliver inspireret af Hafniahallen i København, til at lave OCR/trænings-baner. Vi kigger mod GAME, bouldering centre og Vejen Idrætscenter, når vi vil bygge klatre-anlæg på tribunerne og kombinere det med streetsport både ude og inde. Det kunne også være vi kunne friste med vores tanker om et e-sports lokale ved at genbruge de gamle omklædningsrum ud mod den fede udendørs pump-track og skateranlæg? Dertil kommer andre kreative ideer som en blød legeplads for de mindste, en SIM-golfkube for Gladsaxeborgere, der har langt til nærmeste golfbane eller PlayAlive/Slappuk spil rundt i hallen, til glæde for både store og små.
Nogle af tankerne er illustreret herunder og er selvfølgelig afhængige af at TIG Multi Hal kan komme i gang med at arbejde målrettet med foreningerne, erhvervslivet, organisationer, kommunen, fonde, puljer og andre der kan hjælpe os i mål med at skabe den bedste multihal i Danmark. Vi har en god start, vi har de rette folk og vi har de rette foreninger til at skabe det perfekte fundament. Nu mangler vi kun at🚦-lyset bliver 🟩!